28 juni 2012

Summer Flower Tilda


Det här kortet gav vi till personalen på äldste sonens förskoleavdelning inför semestern. Samtliga mönsterpapper kommer från Maja Designs Lantliv. 


Summer Flower Tilda är färglagd med Promarkers. Jag är ny på dessa pennor och det här är den första motivstämpel där jag har lekt med skuggor och olika nyanser och blivit tillräckligt nöjd med resultatet för att använda det på ett kort. Även om pennorna är lite smått beroendeframkallande har mina DI-dynor fortfarande en särskild plats i mitt hjärta! :)





Jag har maskat bort "Sommar" från Magnolias textstämpel Sommarhälsningar.


Kortets insida.


På baksidan den personliga "handgjort av"-stämpel som jag beställde av Sofia. I mitten har jag maskat in en del av motivstämpeln från kortets framsida och färglagt blomman.


Mitt kort deltar i följande utmaningar:
Totally Tilda - Tilda with a pennant and/or bunting
Deep Ocean Challenge Blog #28 - Welcome summer
Just Magnolia and Hänglar & Stänglar #162 - Summer colours
Simply Magnolia - Garden blooms
Anonyme Scrappere #48 - Sommer
Dream Valley Challenges #35 - Things with wings
Craft your passion #116 - Things with wings
Crafty Sentiments - Red, white and blue
Joanna Sheen - Summer daze

24 juni 2012

Juliet in the field of Nasturtiums


Det här kortet var en beställning till en lärare på barnens avslutningsdag. Det var dessutom ett kort till en tjej som själv papperspysslar, vilket var en extra kick, och lite nervöst. Jag valde att göra ett stafflikort med papper i milda rosa och blå nyanser, dels från Magnolia och dels från Tim Holtz serie Shabby Chic.


Motivstämpel: Juliet in the Field of Nasturtiums / Sarah Kay Stamps
Distress Ink: Tattered Rose, Antique Linen, Walnut Stain, Weathered Wood, Faded Jeans, Spun Sugar, Victorian Velvet, Black Soot, Bundled Sage




Cheery Lynns die Exotic Butterflies.





Dies: Magnolias Lovley Fence och Tim Holtz Elegant Flourishes.


Textstämpel: Magnolia




Mitt kort deltar i följande utmaningar:
Divas By Design #40 - To "die" for
Stampin' for the weekend #12 - Show us your style (girly with layers)
Crafts and me #89 - Anything goes
Sentimental Sundays #108 - Cute & Girly
Dream Valley Challenge #35 - Things with wings
Craft your passion #115 - Flips and folds



17 juni 2012

Shabby chic


Jag fick en beställning på ett kort som skulle vara vintage eller shabby chic. För att lära mig mer om just shabby chic-stilen har jag kikat på en underbar guide hos StampArtic: Making "shabby chic" looking card. Minna, som ligger bakom guiden, har även en egen blogg som är full av inspiration! Guiden trogen har jag här lekt med mild rosa och vitt, akrylfärg, gasbinda och lager, lager, lager.


Tim Holtz Weathered Clock är utstansad i kartong, målad med vit akrylfärg och Crackle paint Picket Fence. Kantstansen är Martha Stewarts Vintage Floral. Bakom den har jag gasbinda, som jag har "stretchat" och målat med vit akrylfärg. För att tona ned mina rosa mönsterpapper har jag strukit även dessa med ett tunt lager vit färg och lite DI Victorian Velvet.


Även metallblommorna är målade med vit akrylfärg. Spetsen i underkanten på kortet kommer från en gammal tyllkjol som fick offra sig.


Tagen är målad med Crackle Paint och i den har jag knutit gasbinda som jag dragit ut och färgat in med Distress Ink Spun Sugar.


Till tygblomman har jag stansat ut flera delar från Tim Holtz Tattered Flowers i vit tyll och gasbinda. Delarna har jag strukit med vit färg och Victorian Velvet. Och jag hade inte följt temat ordentligt om jag inte hade kladdat in braden i mitten med, just det, vit akrylfärg. :)



De två små tagsen är kantstansade med Martha Stewarts Doily Lace. De är utdragbara och har stämplats med hälsningarna "Lycka Till" (Forma Hantverk) respektive "Tack".




3D-kuddar, 3D-kuddar, 3D-kuddar...



Kortets insida och baksida.


Mitt kort deltar i följande utmaningar:
Everybody Art Challenge - #197 Roses
Card And Scrap - #34 Brug roser!
Vintageudfordring - #43 Brug stempler
Craft your passion - #114 Anything goes

5 juni 2012

Studentkort - Dawn with flowers


Jag har snöat in på shabby chic-looken på sistone, och lekt med ljusa pasteller och spets, men årets studentkort blev desto färggladare. Mönsterpappren kommer från Panduros designblock Vintage Garden.


Textstämpel: Vilda Stamps
Distress Ink: Peeled Paint
Die: Lovley Fence / Magnolia


Motivstämpel: Dawn with flowers / Nellie Snellen
Distress Ink: Milled Lavender, Dusty Concord, Tumbled Glass, Broken China, Peeled Paint, Bundled Sage, Frayed Burlap, Antique Linen, Vintage Photo, Walnut Stain, Tattered Rose






I väntan på de personliga "handgjort av"-stämplar som jag har beställt har jag skrivit ut en liten etikett från datorn och ramat in den med en scalloped circle från Spellbinders.


Mitt kort deltar i följande utmaningar:
Divas by design # 37 - Anything goes